Засједала Скупштина града

04/19/2017

 Одборници Скупштине града Приједора завршили су данас  први дио шестог скупштинског засједања разматрањем 19 тачака дневног реда и наставак најавили за сутра када ће , поред реферата из имовинско-правне области  бити разматрана и тачка  којом је данас допуњен дневни ред, а односи се на Информацију о  продаји акција основног капитала привредног друштва „ Рудника жељезне руде Љубија“ ад. Приједор.


Предсједник Скупштине града Сеад Јакуповић је истакао да је скупштина данас била експедитивна и да је донијела више значајних одука те разматрала више информација о раду  установа и организација, те да ће у наставку бити ријечи о најављеној продаји РЖР Љубија  о чему ће одборнике, а и све грађане Приједора информисати градоначелник Приједора Миленко Ђаковић.
4
Одборници Скупштине града Приједор усвојили су данас одлуку да се поводом предстојећег Дана града 16.маја Плакета града као највише признање града додијели привредном друштву „ Метал-Монт Мијић“ из Брезичана, Награда града Националном парку „ Козара“ ,а титула почасног грађанина Приједора бившем градоначелнику Марку Павићу.
4
Предузеће „ Метал-Монт Мијић“ је признање добило за посебан допринос у развоју привреде града у 2016.години .Ријеч је о предузећу које се бави производњом цистерни , резервоара , металних посуда, те процесне опреме у нафтној индустрији, извозно је оријентисано и запошљава 33 радника.

Национални парк „ Козара“ је Награду града која укључује и новчани износ од 2000 КМ добио за посебно вриједне разултате у развоју туризма и очувању и заштити природних љепота Козаре.

У образложењу одлуке за почасног грађанина Приједора за коју је предложен доскорашњи градоначелник Приједора Марко Павић истиче се да је он својим радом и дјеловањем дао допринос развоју и ширењу угледа града Приједора.

Комисија за награде и признања предложила је градоначелнику Миленку Ђаковићу да поред ових додијели и Похвалу као награду и јавно признање града Слободану Брдару, предсједнику Удружења пензионера града и Захвалницу Арцелор Митал Фондацији Приједор.

На јавни позив Комисије за награде и признања града Приједор , који је расписан почетком марта, дошло је пет пријава са дванаест кандидата.Ова признања биће уручена 16. маја на свечаној академији у поводу Дана града Приједора.
Иначе, на данашњем  засједању одборници су донијели одлуку о давању гаранције АД Топлана Приједор за дугорочно  кредитно задужење на износ главнице од 4 милиона КМ са роком отплате од седам година,а у сврху измирења пренесених обавеза према добављачима за енергенте –мазут и биомасу.
„Разумијевајући финансијску позицију Градске топлане, Скупштина града Приједора данас је Топлани дала гаранцију на дугорочно кредитно задужење у износу од четири милиона марака. Приједор ће тиме, и у наредној грејној сезони, имати топле радијаторе „ нагласио је градоначелник Миленко Ђаковић.

На подршци овом предузећу захвалио се Зоран Кнежевић, в.д. директора Градске топлане, који каже да ће им ова кредитна средства добро доћи за измирење претходних обавеза према добављачима енергената, прије свега мазута и дрвне биомасе.

“ То је кредитно задужење у износу од четири милиона марака са периодом отплате од седам година које ће Топлана Приједор да финансира из сопствених средстава, уз гаранцију Града „ навео је Кнежевић.

Приједорски одборници прихватили су одлуку о отписивању ненаплативих потраживања Града у износу од 1,14 милиона марака, а стали су и иза одлуке којом ће се, кроз измјену пројеката хитног опоравка од поплава, наставити са санацијом дијела Рудничке улице и потеза од дома у Саничанима до Ракелића у укупној вриједности од 430 000 марака. Своје „да“ Скупштина је дала и Регулационом плану пословне зоне „Балтине Баре“ – секција 1 и 2.

Пред одборницима су се данас  нашли и  извјештаји о раду комуналних предузећа, Туристичке организације града, Завода за изградњу града,Завода за запошљавање, подручна јединица Приједор, о раду правобранилаштва, сједиште замјеника Приједор те о реализацији Одлуке о допунским правим бораца, ратних вијних инвалида и породица погинулих бораца.Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана