Привредни савјет:Циљ је очување повољног пословног амбијента

09/30/2017

 У Приједору је одржана сједница градског Привредног савјета. У наредном периоду биће одржане тематске сједнице по привредним грана, а циљ савјета је сачувати повољно пословно окружење, довести нове инвеститоре, задржати постојеће, као и повећати број запослених.


На сједници приједорског Привредног савјета, на којој су учествовали привредници, привредна удружења, представници Привредне коморе и локалних инстутуција, утврђена је нова методологија рада. Циљ је да се очува позитивно пословно окружење, прошири производња и отворе нова радна мјеста.

- Привредни савјет служи за то да се дају одређене смјернице, чак и критике, а  све у циљу помоћи привредницима - каже Драго Мандић, власник предузећа ММ пластик из Приједора.

Саша Каралић, технички секретар Привредног савјета, каже да је циљ укључивање што више привредних субјеката.

Град Приједор је прва локална заједница у БиХ којој је уручен БФЦ сертификат за повољно пословно окружење. У складу с тим, у Приједору је прије пет година основан и Привредни савјет. У наредном периоду, у оквиру савјета биће организоване тематске сједнице и заједнички рјешавани проблеми.

- Директан контакт је веома важан због интереса привредника и могућих проблема који се у њима појављују, а тематски се одржавају сједнице по привредним гранама како би сви имали прилику да изнесу ставове и да бисмо ми, који се бавимо рјешавањем тих проблема, могли дјеловати - каже Миленко Ђаковић, градоначелник Приједора.

Привредни савјет до сада је у раду имао низ транформација, а наредне сједнице имаће за циљ привредни развој у свим областима.Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана