Градоначелник разговарао са амбасадором Граховцем о могућностима инвестирања

03/12/2018

 Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић разговарао је данас са амбасадором БиХ у Швајцарској Анђелком Граховцем о досадашњој сарадњи са овом земљом, с акцентом на будуће пројекте и привлачење страних инвестиција.


Разговарајући са Граховцем о теми инвестирања у Приједор, Ђаковић је подсјетио на досадашње видове сарадње овог града са Владом Швајцарске. 

"Познато је да је први водовод који смо радили у Приједору, реализован кроз грант Владе Швајцарске у износу од 14 милиона швајцарских франака, а ту је и више корисних пројеката, међу којима и актуелни пројекта опремања кабинета за практичну наставу у средњим школама, које је подржала Швајцарска", напоменуо је Ђаковић. 

Он је додао да су амбасадори увијек добродошли у Приједор као отворен град, град који жели да се даље развија, прије свега у економској сфера, али и свим другим областима живота. 

Амбасадор БиХ у Швајцарској Анђелко Граховац рекао је новинарима да је Швајцарска позната као земља по високој цијени радне снаге, због чега измјешта дио своје производње широм свијета. 

"То би требало искористити за привлачење што више инвеститора у БиХ и Приједор", навео је Граховац. 

Он је додао да сви они који раде у дипломатско-конзуларним представништвима широм свијета, имају задатак и требало би да покушају пронаћи што више инвеститора, како би појачали економску дипломатију и привукли дијаспору. 

"То је већ друга или трећа генерација у Швајцарској, која би инвестирала на овим просторима и отварала нова радна мјеста", рекао је Граховац. Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана