Ријека Сана јутрос стагнира на 454 цм

03/13/2018

  

Водостај ријеке Сане јутрос је у Приједору износио   454 центиметара   и  у стагнацији је последња  3 до 4 сата. Из градског Одсјека  цивилне заштите истичу да је услијед интензивног прилива  воде на мјерном мјесту код градског моста дошто до деформације мјерне летве која није у функцији па је ниво водостаја утврђен на бази других упоредних показатеља.
 
„Постојећи ниво водостаја ријеке Сане узроковао је заплављивање око 100 стамбених објеката у насељу Тукови  и Рашковац, Брезичани и Гомјеница и великог дијела пољопривредних површина МЗ Тукови, Рашковац, Гомјеница и  Брезичани,  те око 10 стамбених објеката је поплављено до нивоа продора плавних вода“, саопштено је из Одсјека цивилне заштите.
 
Плавне воде су узроковале  пресјецања пута Приједор – Бишћани као и локалног пута у насељу Гомјеница , док је водостај ријеке  Милошевице  испод критичног нивоа и  не   угрожава стамбене објекте и комуникације  у зони ових  водотока.
 
„У току ноћи су  службе заштите и спасавања биле у функцији праћења и предузимања потребних мјера заштите те се у насељу Рашковац на неколико локалитета вршене интервенције грађевинском механизацијом на санирању привременог насипа“ , саопштено је у градском Одсјеку цивилне заштите.Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана