Градоначелник у обиласку терена-повлачење Сане охрабрује

03/13/2018

 

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић изјавио је да охрабрује податак да је водостај Сане у опадању и да тренутно износи 452 центиметра, као и да водостај пада и у Санском Мосту.
Он је рекао новинарима да је  дуж тока ријеке дошло до плављења земљишта и око стотину објеката. 

"Штета од надошле воде и сада постоји, али она ни је ни близу штете која је настала у поплави 2014. године и ми се надамо да ће се вода вратити у своје корито", рекао је Ђаковић, који је данас посјетио подручје око градског моста гдје је са члановима Штаба за ванредне ситуације размијенио податке о стању на терену и водостају ријеке Сане на подручју града. 

Према његовим ријечима, оно што је рађено у одбрани од поплава ових година показало се успјешним јер овог пута није дошло до изливања воде на свим оним локалитетима као што је било 2014. године. 

Он је додао да се штета од поплава може сагледати тек кад се вода повуче у корито. 

Шеф Одсјека цивилне заштите Душан Врањеш каже да се очекује даљи благи пад водостаја, а будући да је знатан број објеката под водом, остају на снази мјере приправности и први степен редовне одбране од поплава. 

"У току ноћи су све службе спашавања биле у функцији, како праћења водостаја, тако и извршавање оперативних задатака који су се односили на ангажовање грађевинске механизације у насељу Рашковац с циљем спречавања продора површинских вода у куће", рекао је Врањеш. Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана