Саднице јапанске трешње стигле у Приједор

04/16/2018

 Градоначелник Приједора  Миленко Ђаковић и представници јапанске невладине организације„ IPIL-IPIL no KAI“засадили су данас саднице  јапанске трешње „сакуро“ на простору испред зграде Градске управе Приједор. Ријеч је о  три  од укупно десет садница овог јапанског украсног дрвета, чије раскошно цвјетање у Јапану означава почетак прољећа,  а  које су у град  стигле посредовањем амбасадора БиХ у Кини Борислава Марића, иначе Приједoрчанина.

Градоначелник Ђаковић је истакао да се садња ових садница  уклапа са акцијом уређења града и припремама за мајске свечаности поводом Дана града.
„Ово је још један симбол отворености нашег града и пријатељства , а ово украсно дрво је симбол мира и као такво се радо сади на мјестима којељуди желе уљепшати, а ми желимо уљепшати наш град“ , казао је Ђаковић.
Савјетник у ово  јапанској невладиној  организациј Јашиказу Ито je новинарима изјавио да су на подручје БиХ почели долазити 2002.године и да су у овом периоду у више наврата  засадили саднице јапанске трешње у Сарајеву, Мостару и Бихаћу.
„ Надамо се да ће овдје нарасти  дрво јапанске трешње која је код нас симбол мира и ми се надамо да овдје доносио мир и бољу будућност за све нас“, казао је Ито.
Осталих седам садница ће током дана бити посађене у дворишту  гиимназије, потом Основне школе „ Бранко Ћопић“ те у градском парку.Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана